Cégünkről

P_Szikszay_Ádám

Dr. Psenyeczky-Szikszay Ádám

Tulajdonos

A nemesi rang őseinknek közel 300 éve, 1714-ben adományoztatott. A borosüvegen látható PSENYECZKY címert felmenőink őrizték, az erről készült festményt – eredeti dokumentumok alapján – 1909-ben Psenyeczky Nagy Albert alkotta a felvidéki Dobsinán. A címeren látható, tollat tartó kar utal arra, hogy családunk tagjai elsősorban értelmiségi pálya képviselői. Dédnagyapám Psenyeczky Nagy László, alacskai jegyző, a polgármesteri hivatal tervezője és építtetője.

Az Ő nagybátyja Psenyeczky Nagy Zoltán, a debreceni Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója, karmester, aki munkásságával számos elismerést ért el, Debrecen város díszsírhelyet adományozott részére. Dédnagyapám nagyapjának a bátyja, Psenyeczky Nagy Mihály, tállyai érdemesült evangélikus esperes Kossuth Lajos keresztelő papja, majd gyermekkori barátja volt. Családunk minden tagja – pedagógusok, földmérő mérnökök, jogászok, borászok, üzletemberek, valamint 2001 óta egy gyógyszerész és egy orvos is: feleségem és jómagam – megpróbál elődeink nyomdokaiba lépni. Őseim nagy elkötelezettjei voltak a kulináris élvezeteknek, mint például a desszerteknek, valamint a kísérő italoknak, finom boroknak. A meggybor készítés hagyományát nagyszüleim az Ő nagyszüleiktől vették át, így szinte kötelességemnek éreztem, hogy ezzel magam is megpróbálkozzak. A nagymamám halála után előkerült régi recept alapján először 1993-ban készítettem meggybort a kertünkben leszüretelt meggyből az érettségi bankettem alkalmára. Azóta a megszerzett tapasztalatok alapján az ősi recepten évről évre finomítottam, kialakítottam a mai kornak megfelelő ízharmóniát. A gyógyító munkám mellett a meggybor készítés energiával tölt fel, kikapcsolódást jelent. A barátaim, akiket ünnepi alkalmakkor megajándékoztam egy-egy névre szóló díszes palack borral, meggyőztek arról, hogy az általam készített bor egyedi és különleges. Új célt tűztem ki magam elé: szeretném ezt az élvezetet másokkal is megosztani.

Dr.Gabulya Henrik

Dr. Gabulya Henrik

Tulajdonos

Dr. Gabulya Henrik, a másik tulajdonos, szülész-nőgyógyász főorvos, aki a saját szakmájában tanúsított precizitás és maximalizmus által áthatott igényes lelkiismeretesség elvén a gyümölcsborok világa kapcsán is a minőségi munka és a szakértelem elhivatott képviselője. Társához, Psenyeczky Ádámhoz hasonlóan a konvenciókat az értékteremtő innovációval ötvöző szemlélet elvén vezeti életét és munkáját.  A Gyümölcsborok Házának múltból a máig nyúlóan a jövőbe hatoló értékmentésének küldetéséhez néhány éve csatlakozott, s perfekcionista szemléletével tovább mélyítette annak eredetileg is minőség orientált vetületeit.